poniedziałek, 15 maja 2017

Sałatka z fetą i pomidorem

Zajadamy się tą sałatką w różnych wersjach :) Czasem bywa z wielokolorową papryką, ogórkiem, a tym razem pomidor z tymiankiem. Gorąco polecam bo szybciutko sie robi, jest pyszna i zdrowa :)

Moja rodzina uwielbia te sałatkę do grilla, ale pasuje do wszystkiego. Dziś spałaszowałam ją z kromką ciemnego pieczywa na śniadanie.

Sałatka z fetą i pomidorem

Składniki:
  • Kilka liści sałaty (dziś użyłam lodowej i taką polecam, gdy robicie sałatkę na grilla, bo sałata lodowa nie zwiędnie tak szybko i może trochę postać). Można uzyć sałaty masłowej jeśli zjemy od razu
  • Pomidor
  • Ser feta
  • Olej lniany
  • świeży tymianek lub suszone oregano
Przygotowanie:
Na półmisku rozkładamy sałatę, dodajemy dowolnie pokrojone pomidory. posypujemy pokruszonym serem feta. Polewamy niedużą ilością oleju lnianego i posypujemy ziołami. Można skropić odrobiną soku z cytryny dla aromatu

Smacznego!





1 komentarz:

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)