wtorek, 9 maja 2017

Koktajl jagodowo kokosowy

Do śniadania dziś zamiast soku koktajl jagodowo-kokosowy.
Przepyszności!

Robi się bardzo szybko, ale trzeba mieć wcześniej przygotowane odstane mleko kokosowe. Można też użyć wody kokosowej.

Koktajl jagodowo kokosowy

Składniki:
  • 3/4 szklanki jagód (mogą być mrożone)
  • 1 szklanka wody kokosowej*
Zimne składniki miksujemy. Koktajl przecedzamy przez sito.
Mrożonych jagód nie trzeba wcześniej rozmrażać.
Można dosłodzić miodem, chociaż nie ma takiej potrzeby.

* Użyłam odstanego mleka kokosowego. Puszkę mleka o zawartości kokosa powyżej 75% należy wstawić na noc do lodówki. Nie wstrząsając otworzyć puszkę i delikatnie zlać z góry płyn. Na dole zgromadzi się tzw śmietanka kokosowa - możemy jej użyć do deserów lub sosów.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)