sobota, 12 grudnia 2015

Owsianka malinowo orzechowa jak deser - moja ulubiona

Od dłuższego czasu zajadam się tą owsianką i chyba długo jeszcze minie, nim mi się znudzi. Jest chrupiąca, orzechowo malinowa, kremowo serowa. Płatków owsianych tu nie czuć (nie przepadam za ich smakiem i staram się go zatuszować).
Myślę że ten przepis będzie idealny dla osób które chciałyby spróbować jeść owsianki. TO śniadanie jest jak pyszny deser i każdego ranka cieszę się że nie muszę się opierać przed jego zjedzeniem :)

Kolejną zaletą jest czas przygotowania - wieczorem 3 minuty, rano tylko wymieszać i gotowe :) Idealne, zdrowe śniadanie dla zapracowanych i wiecznie spóźnionych.

Owsianka malinowa z orzechami (nocna)

Składniki:

  • 2 łyżki płatków owsianych Górskich
  • 2 czubate łyżki chudego białego sera lub twarożku naturalnego
  • 2 łyżki posiekanych niezbyt drobno orzechów włoskich
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • garść mrożonych malin
  • pół małego opakowania jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki miodu rzepakowego
Przygotowanie:
Miód rozmieszać w niewielkiej ilości jogurtu. Następnie dodać płatki, ser, resztę jogurtu, orzechy i słonecznik. Dobrze wymieszać i przełożyc do słoika.
Na wierzch wsypać zamrożone maliny. Słoik zamknąc i odstawić na noc do lodówki.
Rano przełożyć do miseczki, wymieszać i zjeść.
Można też zabrać taki słoiczek do pracy.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)