Nocna owsianka z białym serem i jagodami |
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych "Górskich"
- pół kostki chudego białego sera
- pół szklanki chudego mleka
- 4-5 łyżek mrożonych jagód (nie rozmrażamy ich wcześniej)
Przygotowanie:
Na dno czystego słoiczka wkładamy składniki w następującej kolejności:
- Połowa płatków owsianych
- połowa pokruszonego sera
- połowa jagód
- zalewamy połową mleka
- Połowa płatków
- połowa pokruszonego sera
- Dolewamy resztę mleka
- Posypujemy jagodami.
Zakręcamy słoiczek i odstawiamy go do lodówki na całą noc. Jagody puszczą soki, płatki zmiękną od mleka, sera i soku z jagód.
Smacznego!
W sesji zdjęciowej brały udział mojego tegoroczne siewki pomidora :) Zajadanie pachnącej latem owsianki podczas pikowania pomidorków - jedno z moich ulubionych zajęć :) W tym roku 10 odmian pomidorka, mam nadzieje szerzej zaprezentuję, gdy już będą owocowały.
Nocna owsianka z jagodami |
Tygodniowy pomidor - makro |
Tygodniowe pomidory w "lokalach tymczasowych" :) |
pysznie, prosto i zdrowo!
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! :)
UsuńPozdrawiam :)