Sos tatarski Fit wedle mojego przepisu jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia. Podaję proporcje na bardzo małą ilość sosu, dosłownie by zrobić na próbę i skosztować.
U mnie ten sos będę podawała do karkówki i pasztetu. Przepisy niebawem pojawią się na moim drugim blogu kulinarnym - http://tosmakuje.blogspot.com/, zapraszam!
Przepis na pasztet jest już na blogu - link tutaj. Pasztet jest z samych zdrowych składników i nic nie stoi na przeszkodzie, by częstowały się nim osoby dbające o linię i zdrowie.
Wszystkim odwiedzającym moje blogi i ich bliskim życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.
Zdrowy sos tatarski i pasztet z mięsa z rosołu |
Składniki:
- 1 ogórek konserwowy
- 4-5 kapeluszy marynowanych podgrzybków
- 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej (ja tyle dałam bo lubię ostry, wyrazisty sos. Polecam dodawać stopniowo i dobrać ilość musztardy pod własny smak)
- 1 łyżka naturalnego serka homogenizowanego
Przygotowanie:
Ogórka kroimy w drobną kostkę, grzyby drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Pasztet z sosem tatarskim - zdrowe Święta Wielkanocne |
smakowicie musze zrobic :)
OdpowiedzUsuń