Gości u mnie stale od czasu do czasu i świetnie zastępuje kaloryczne smarowidło ze sklepu. Tym razem przygotowałam go jako dip do maczania warzyw na imprezie. Pokroiłam w zgrabne cząstki ogórka, 2 rodzaje papryk, marchewkę i podałam z takim zielonym dipem - jest przepyszny, roszponka nadaje mu zupełnie nowego charakteru.
Dipu użyłam również do przygotowania zdrowych koreczków - przepis zamieszczę jutro
Zdrowy dip |
Składniki:
- Zdrowy majonez - do przygotowania dipu użyłam połowy majonezu z tego przepisu
- 2 szklanki umytych liści roszponki
Majonez miksujemy z roszponką :) Gotowe!
zrobione:) jeszcze ciepły a już zaczął znikać! od dziś czołówka w "ulubionych"
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :) Ja tez go uwielbiam :)
Usuń