środa, 25 listopada 2015

Pikantna frittata z fasolką szparagową

Frittata z fasolką szparagową

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 garści fasolki szparagowej (użyłam mrożonej)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 marynowana papryczka piri piri lub spora szczypta pieprzu cayenne 
  • płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować al dente. 
Jajka rozbełtać z koncentratem, solą i papryką, dodać posiekaną bardzo drobno papryczkę. Przelać do silikonowej foremki. Na wierzchu ułożyć odcedzoną fasolkę
Piec do ścięcia się jajek (u mnie 20 minut w 190 stopniach

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)