poniedziałek, 16 marca 2015

Surówka z kiszonej kapusty

Dziś bardzo prosty przepis, który pewnie część z Was od lat zna. Tym, którzy nie znają bardzo polecam wypróbowanie do obiadu tej surówki z kiszonej kapusty.
Szybko i smacznie, czyli tak jak lubię :)

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki

  • 350g kiszonej kapusty
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 marchewki
  • 1 średni por (biała część)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
  1. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna płuczemy ją krótko zimną wodą i dokładnie odciskamy. Szatkujemy.
  2. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do kapusty.
  3. Obieramy jabłka. Jedno ścieramy na małych a drugie na dużych oczkach tarki. 
  4. Pora drobno siekamy.
  5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)