sobota, 4 października 2014

Pasta z makreli i koreczki

Szybko, smacznie i zdrowo, czyli tak jak lubię. Pasta z makreli idealna na kanapki, a jeśli macie ochotę na coś bardziej eleganckiego to polecam przygotowanie koreczków z makreli i chleba tostowego :)

Zdrowa przekąska

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 - 3łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • do podania: pełnoziarnisty chleb tostowy, ogórki konserwowe
Przygotowanie:
  1. Rybę obrać, dokładnie oddzielić mięso od ości.
  2. Do mięsa dodać koncentrat i drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać, najlepiej palcami.
Smacznego!

Instrukcja przygotowania koreczków tutaj: Koreczki z pastą z makreli

Pasta z makreli




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)