Twarożek cytrynowy z arbuzem i sokiem malinowym |
Składniki:
- 250g chudego białego sera
- 1 opakowanie naturalnego serka homogenizowanego
- 2 łyżki soku z cytryny
- ćwiartka małego arbuza
Na sok malinowy:
250g malin i 2-3 łyżki cukru
Przygotowanie:
W misce wymieszać sery i sok cytrynowy. Podać z pokrojonym arbuzem, przed podaniem polać sokiem malinowym.
Przygotowanie soku malinowego:
Maliny opłukać i włożyć do rondelka, zasypać cukrem i podgrzewać aż cukier się rozpuści a maliny rozpadną (nie gotować)
Masę przetrzeć przez sito.
Wyjdzie nam mały słoiczek soku. Można nim polewać dania tego typu lub po trochu dodawać do herbaty. Do jednej porcji takiego serka dodałam małą łyżeczkę soku.
Wyśmienity pomysł (:
OdpowiedzUsuń