środa, 13 kwietnia 2016

Pieczarkowa pasta kanapkowa FIT

Bardzo wyraźna w smaku pasta pieczarkowa FIT. Intensywnie pachnie i smakuje pieczarkami, dzięki pieczeniu pieczarki zachowują wszystkie walory smakowe. Nie ma potrzeby ich smażyć do pasty i dodawać tłuszczu - pasta z pieczonych pieczarek wyjdzie lepsza i zdrowsza.

Stali czytelnicy bloga więdzą, że często robię zdrowy majonez i na jego bazie różne pasty - tak jest i tym razem.
Bardzo polecam, pasta jest przepyszna :)

Zdrowa pasta pieczarkowa

Składniki:
  • Zdrowy majonez - do pasty użyłam połowy majonezu zrobionego według tego przepisu
  • 10 średnich pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • szczypta soli morskiej
  • płaska łyżeczka czarnego pieprzu
Przygotowanie:
  1. Pieczarki ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Rozkładamy je cienką warstwą na dnie naczynia żaroodpornego.
  2. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
  3. Pieczarki miksujemy z majonezem. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Mieszamy. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)