Tuńczyk w sosie pomidorowym |
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1,5 pomidora
- 1/4 średniej cebuli
- 2 nieduże ząbki czosnku
- 1 łyżka naturalnego serka homogenizowanego
- Zioła - u mnie kilka liści bazylii i kolendry
- Makaron razowy - tyle, ile zje jedna osoba
Przygotowanie:
- Pomidory pokroić w ósemki i wyciąć głąba. Wrzucić do misy blendera. Dodać cebulę, czosnek i zioła (listek odłożyć do dekoracji). Zmiksować. Dodać serek i krótko zmiksować do połączenia.
- Na zimną patelnię wylać tuńćzyka razem z zalewą. Dodać sos pomidorowy. Włączyć mały ogień, przykryć i podgrzać.
- Do ciepłego sosu wrzucić makaron, wymieszać. Jeśli makaron był zimny to przykryć i chwilę podgrzać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)