Pasta z mięsa z rosołu ma aksamitną, puszystą konsystencję, nie jest ani sucha, ani mdła jak mogło by się wydawać. Solidne doprawienie i nawilżenie bardzo zdrowym tłuszczem nadaje jej wielu fantastycznych właściwości nie tylko smakowych ale i zdrowotnych
Pasty z olejem lnianym nie należy zapiekać ani podgrzewać
Pasta z mięsa z rosołu |
- Mięso drobiowe z rosołu. Użyłam 1 udka i 5 skrzydełek
- 2 marchewki z rosołu
- 1 pietruszka z rosołu
- 2 łyżki sosu pomidorowego chilli
- 2 marynowane papryczki piri piri lub szczypta pieprzu cayenne
- 3-4 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
mięso zblendować z marchewką, pietruszką, sosem chilli i papryczkami na gładką masę.
Dodać 3 łyżki oleju, zmiksować. w razie potrzeby można dodać jeszcze łyżkę oleju by dodatkowo nawilżyć masę, chociaż moja była już dość wilgotna (zależy ile nam wyjdzie mięsa)
Smacznego!
Pasta bardzo dobrze smakuje z razowym chlebem, posypana odrobiną świeżego koperku.
Papryczka na kanapce to tylko dekoracja do zdjęcia, nie polecam podawania tak kanapek :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)