niedziela, 7 czerwca 2015

Zdrowa sałatka z tuńczykiem

W taki upał lubię sięgać po zimne potrawy nawet na obiad. Tym razem mam dla Was przepis na orzeźwiającą, chrupiącą sałatkę z tuńczykiem. Do przygotowania użyłam obręczy z popychaczem, ale jeśli takiej nie macie możecie warsty sałatki ułożyć w zwykłej szklance - ja właśnie tak najczęściej robię.

Zdrowa sałatka z tuńczykiem

Składniki: (na 1 porcję sałatki)


  • 1 czubata łyżka odcedzonego z zalewy tuńczyka (w sosie własnym)
  • 1 czubata łyżka drobno posiekanych kiełków fasoli mung
  • 1 czubata łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 5 łyżeczek naturalnego serka homogenizowanego
Przygotowanie:
Układamy warstwy sałatki (w obręczy lub szklance)
  1. tuńczyk wymieszany z łyżeczką serka
  2. kiełki wymieszane z łyżeczką serka
  3. papryka wimieszana z łyżeczką serka
  4. drobno posiekane białka wymieszane z łyżeczką serka
  5. rozgniecione żółtka wymieszane z łyżeczką serka
Wierzch można udekorować dowolnie: papryką, szczypiorkiem lub kiełkami.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)