Surówka z młodej kapusty |
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- pół płaskiej łyżeczki soli morskiej
- 2 średnie marchewki
- 1 mały por
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- jogurt naturalny - 3 do 5 czubatych łyżek (pod własny smak)
- łyżka soku z cytryny
- płaska łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Kapustę drobno poszatkować i zasypać solą morską. Pougniatac chwilę jak ciasto i odstawić na pół godziny żeby zmiekła.
- Marchew zetrzeć na małych oczkach tarki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę, pora bardzo drobno poszatkować.
- Gdy kapusta zmięknie wymieszać ją z pozostałymi składnikami. odstawić do lodówki do przegryzienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)