czwartek, 11 czerwca 2015

Sałatka z fasolką szparagową - pysznie i zdrowo

Pyszna, chłodząca i orzeźwiająca sałatka z fasolką szparagową. Odkąd ją zrobiłam w kółko za mną chodzi, więc niedługo będzie ponownie dokładnie w tej samej wersji. Dobrze schłodzona jest idealna na upały, można zjeść ją bez niczego na lekka kolację lub podać do obiadu, polecam :)

Sałatka z fasolką szparagową

Składniki:

  • pół główki sałąty lodowej
  • 20 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 1 nieduża kalarepa
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki posiekanego grubego szczypioru
Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić i pokroić w kawałki 3-4cm, wrzucić na wrzątek i ugotować by była chrupiąca - u mnie gotowała się około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Ostudzić.
Sałatę drobno posiekać a kalarepę obrać i zetrzeć na dużych oczkach.
Wymieszać składniki sałatki z jogurtem i szczypiorkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)