czwartek, 6 listopada 2014

Zdrowa pasta kanapkowa z rukolą

Kiedy pierwszy raz przygotowałam zdrową wersję majonezu wiedziałam od razu, że będę z tym przepisem wiele eksperymentować. Daje przecież tyle samo możliwości co zwykły majonez  ;) Robię z nim i sałatki i pasty.

Jutro zamieszczę przepis na ostrą surówkę z pora, dziś natomiast zapraszam na pyszną, wyrazistą i kolorową pastę z rukolą.

Zdrowe śniadanie: pasta kanapkowa z rukolą

Składniki

  • 4 czubate łyżki zdrowego majonezu <klik>
  • 2 garści rukoli
  • kilka kropli oliwy z oliwek
  • łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie

Rukolę zmiksować na gładką masę z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać majonez i jogurt, wymieszać.
Gotową pastą smarować kanapki, można posypać pestkami dyni albo położyć jakieś warzywo

Smacznego!

Pasta kanapkowa z rukolą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)