Ja najbardziej lubię położyć ją na kromce chrupkiego pieczywa lub waflu ryżowym - tylko trzeba jeść od razu, bo sałatka jest soczysta i nasza kanapka szybko straci chrupkość, jeśli zamiast jeść będziemy dajmy na to ... hmmm, fotografować :)ja zdążyłam w ostatniej chwili zrobić zdjęcia i zjeść jeszcze chrupiące :)
Gorąco polecam!
Zdrowa sałatka z tuńczykiem |
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 duży pomidor
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 2 garście świeżego szpinaku
- pół niedużej cebuli
- szczypiorek
Przygotowanie:
- Pomidora i cebulę pokroić w niewielką kostkę (cebulę drobniutko)
- Tuńczyka i serek wiejski odsączyć z nadmiaru płynu
- Szpinak umyć i zmiksować. Szczypiorek posiekać
- Składniki połączyć w misce.
Smacznego!!
Zdrowe śniadanie |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)