poniedziałek, 1 lutego 2016

Śledź elegant

Kolejna potrawa która równie dobrze smakuje co wygląda. Dbamy o właściwy poziom cholesterolu dlatego ryb w naszym domu nie brakuje, a ostatnio śledzika jemy regularnie, choć zawsze pod inna postacią.

Tym razem zapraszam na śledzia z jogurtem i płatkami chilli - pychotka! Nazwaliśmy go Elegntem, bo przepięknie się prezentuje na stole.

Śledź w jogurcie z chilli
Składniki:
  • 4 płaty matiasa
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • kawałek jasnej częsci pora
  • płatki chilli
  • szczypiorek
Przygotowanie:
Śledzia namoczyć w zimnej wodzie kilka godzin, odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Posmarować z wierzchu jogurtem, pokroić na cząstki i poukładać na półmisku. Posypać bardzo cieniutko pokrojonym porem oraz szczypiorkiem, posypać odrobiną płatków chilli.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz jest bardzo mile widziany :)